Manuel tilknytning af bygningsdele til dokumenter

I denne artikel får du vist hvorledes du kan tilføje, redigere og fjerne tilknytninger til bygningsdele i dokumentet. Når der er tale om bygningsdele, så er det altså bygningsdele som er oprettet i bygningsdelsmodulet i samme projekt.

Fordelene ved at tilknytte bygningsdele i dokumenter, er bl.a. at du dermed kan bruge data tilknyttet til din bygningsdel direkte i dit dokument vha. Shark-Tags. Derudover vil det også give et bedre overblik imellem bygningsdele og arbejdsbeskrivelse, så man fx ikke overser bygningsdele som endnu ikke er blevet beskrevet.

Indhold i denne artikel:

Tilknyt bygningsdele til afsnit

1

Start med at holde musen over det afsnit (eller hovedafsnit), som du ønsker at knytte bygningsdele til. Til højre for afsnittet vil blive vist et værktøjsbånd med en række værktøjer.
Tryk nu på ikonet markeret med rødt:

2

Nu åbnes et vindue hvor alle oprettede bygningsdele fra bygningsdelsmodulet vises i boksen Tilgængelige bygningsdele.
Den eller de bygningsdele som ønskes tilknyttet, flyttes til Tilknyttede bygningsdele ved at trykke på + Tilføj bygningsdel:

3

Når der trykkes på Gem ændringer, vil bygningsdelene inde i boksen Tilknyttede bygningsdele blive tilknyttet afsnittet.

På indstillingen Gør også ændringerne gældende for underafsnit? bestemmer du om tilknytningen også skal tilføjes til alle afsnittets underafsnit.

4

Når tilknytningen er gemt, vil der til venstre for de pågældende afsnit blive vist klassifikationskoderne for de tilknyttede bygningsdele. I afsnitsværktøjsbåndet vil man samtidig kunne se det samlede antal at tilknytninger:

Rediger/fjern tilknytning af bygningsdele

Hvis du ønsker at fjerne eller redigere en tilknytning til en bygningsdel skal du følge nedenstående trin.

1

Start med at svæve musen over det afsnit (hovedafsnit), som du ønsker at slette/redigere tilknytningen.
I afsnitsværktøjsbåndet trykkes på puslespilsbrikken:

2

Der åbnes nu en dialog boks hvor gruppen Tilknyttede bygningsdele indeholder nuværende tilknytninger.
Hvis du ønsker at fjerne enkelte bygningsdele trykkes på det lille kryds, eller alle fra listen kan fjernes ved at trykke på Fjern alle i den grønne bjælke:

Hvis du ønsker at tilføje bygningsdele, så se vejledning højere oppe i denne artikel.

3

Ændringerne træder i kraft, så snart der trykkes på Gem ændringer.

På indstillingen Gør også ændringerne gældende for underafsnit? bestemmer du om tilknytningen også skal tilføjes til alle afsnittets underafsnit.