Oprettelse af ny bygningsdele i et projekt

Det er nemt og hurtigt at oprette bygningsdele i BIM Shark. Hvis I bruger den samme bygningsdele igen og ingen, kan den gemmes til jeres virksomheds-bibliotekt.

Indhold i denne artikel:

Manuel oprettelse af bygningsdel

1
For at oprette en bygningsdel skal du vælge Bygningsdele i projektmenuen:

2
I menuens højre side kan du oprette bygningsdele ved at tykke på knappen Opret ny bygningsdel eller genvejstasten CTRL+O:

3
I vinduet udfylde en række stamdata omkring den pågældende bygningsdel. Kun navnet er påkrævet. Resten kan løbende tilføjes og redigeres:

Bemærk: Løbenummeret kan ikke redigeres og vil automatisk blive tildelt klassifikationskoden for at sikre sig at den er helt unik for projektet.

4
 Til sidst trykkes på knappen  Opret bygningsdel

Kopier fra biblioteket

Hvis du har gemt nogen bygningsdele i biblioteket, kan du kopiere dem til projektet.

1
Tryk på den lille pil i højre side af knappen  Opret ny bygningsdel og vælg  Kopier fra  bibliotek fra listen:

2
I biblioteket afkrydses én eller flere bygningsdele. Til sidst trykkes på knappen Indsæt valgte for at kopiere bygningsdelene til projektet:

Bemærk: Bygningsdelen vil blive indsat på det valgte sted i projektet og automatisk tildelt en unik klassifikationskode.

Fra modeldata modulet

Har du fx allerede en Revit-model, kan du også vælge at oprette bygningsdele ud fra indholdet i denne. For at benytte denne metode, skal du igennem to processer:

1. Synkroniser data fra Revit til dit projekt i BIM Shark.
  2. I modulet Modeldata afkrydser du de objekter, som skal kobles sammen med den nye bygningsdel.