Sigma 5D integration/app

Indhold i denne artikel

Om Sigma app’en/integrationen

Med denne gratis integration/app er det muligt at importere bygningsdele fra BIM Shark direkte ind i Sigma Estimates. Sigma er Danmarks førende kalkulationsprogram til byggebranchen.

Installation

For at installere og benytte integrationen kræver det at du allerede har adgang til Sigma Estimates Professionel eller Enterprise. Selve BIMShark app’en til Sigma kan downloades ved at gå til Sigma Shoppen (åbnes i et nyt vindue) og udfylde de påkrævede oplysningerne.

Kort tid efter, vil du modtage en mail med hhv. link til download af Sigma app’en og en aktiveringskode. Koden skal benyttes første gang Sigma åbnes efter at installation af app’en er fuldført. Efter download af installationsfilen, som har endelsen .sigmapackage, kan denne åbnes eller trækkes ind i Sigma for at blive installeret. Efter påkrævet genstart af Sigma, vil app’en automatisk starte med Sigma.

Opsætning

For at benytte selve app’en, skal der indtastes en API-kode og udvælges et projekt fra BIM Shark, som bygningsdelene skal hentes fra.
API-koden findes under din profil på BIM Shark i punktet Min profil > API:

Hele koden kopieres og indsættes herefter i Sigma app’en under punktet, Indstillinger > Angiv API nøgle.
Hvis API-koden er gyldig, vil du kunne se dine projeker fra BIM Shark i listen. Her vælges det projekt som du ønsker at integrere med. Til sidst trykkes OK for at gemme indstillingerne.

Bemærk: Ovenstående indstillinger bliver gemt permanent for din Sigma installation. Hvis du fx vil importere fra et andet projekt, skal du derfor vælge et andet projekt fra listen under Indstillinger.

Funktionerne i app’en

Efter at app’en er blevet installeret og aktiveret i Sigma, kan alle funktionerne tilgås i et nyt værktøjsbånd, BIM Shark:

Her følger en kort forklaring af alle knapperne:

• Importer bygningsdele: Kopier den valgte projekstrukur fra BIM Shark (fx BIM7AA, CCS og Sfb) og indsætter bygningsdelene på de pågældende positioner i træstrukturen.
    • Med projektstruktur: Samme som ovenstående.
    • Uden projektstruktur: Importerer bygningsdelene fra BIM Shark og indsætter dem på valgte/markerede position.
  • Opdater importerede bygningsdele: Opdaterer alle tidligere importerede bygningsdele fra BIM Shark. Nye ekstra felter vil også blive oprettet sammen med opdateringen.
  • Vis udgivet dokument: Åbner udgivet dokument for valgte bygningsdel. Knappen er kun aktiv hvis der er et udgivet dokument at vise.
  • Indstillinger: Åbner indstillingsvinduet hvor BIM Shark API-kode og -projekt kan indsættes og vælges.
    • Vis projektet: Åbner det valgte projekt (fra indstillinger) i browseren. Knappen er kun aktiv hvis der er valgt et projekt.
  • Gå til BIMShark.com: Åbner BIM Sharks hjemmesiden i browseren.
    • Gå til Support-Center: Åbner BIM Sharks support-center i browseren.
    • Om denne app: Viser en beskrivelse af app’en og versions nr.

Eksempel på brug (fra 3D til 5D BIM)

I nedenstående video er et eksempel på hvorledes man kan komme fra 3D til 5D. I eksempel anvendes både erfaringspriser fra eget prisbibliotek og fra Molio (tidligere V&S).

Seneste opdateret 25 juli 2018 af msb@bimshark.com