Support center

Har du et spørgsmål om BIM Shark? Du er det rette sted!

Link Components – Hvordan synkroniserer jeg en bygningsdel i BIM Shark og Revit?

Med ”Link Components” (Link komponenter) kan du linke bygningsdele i BIM Shark med objekter i Revit. Oplysninger omkring bygningsdelen synkroniseres til BIM Shark, mens mængder synkroniseres fra Revit til BIM Shark.

Video på vej.

  1. Du har mulighed for at filtrere listen over bygningsdele ved at indtaste fx den første del af navnet på en bestemt bygningsdel. Det gør det nemt og enkelt for dig at finde netop den eller de bygningsdele du søger efter.
  2. Du kobler en bygningsdel i Revit sammen med en bygningsdel i BIM Shark, ved at klikke på bygningsdelen og dernæst må den lille pil i dropdown menuen tættest ved to tallet.

  1. Du kan nu nemt finde det markerede objekt i Revit på listen over alle projektets objekter ved at klikke på ”go to selected”.
  2. Du kan nu nemt nulstille alle BIM Shark parametre for det markerede objekt. Det er praktisk hvis du har duplikerede objekter, hvorved Revit som standard, overfører objektets værdier til det nye objekt. Det samme kan ske hvis du starter fra en template med forudindstillede værdier, som viser sig at skulle tilpasses projektet. Alternativt kan du slå ”Clear BS-parameters” til under ”Settings”.
  3. Her kan du holde øje med om en bygningsdel er blevet oprettet på serveren. “Found in project” viser hvor mange bygningsdele, der er fundet i Revit og hvor mange der er fundet på serveren. “Changes” viser om der er sket ændringer i henholdsvis “status” og “classification” på serveren. Objekter hvor status er ændret markeres med rød i tabellen. Objekter hvor klassifikationskoden er ændret markeres med orange i tabellen.

Klassifikationskoden vil blive opdateret med serverens værdi ved næste synkronisering, men det er vigtigt at forholde sig til objekter hvor status har ændret sig! Objekterne skal muligvis ændres til et andet objekt eller helt fjernes fra modellen. Vi kan ikke foretage ændringen, da ændringer kan have stor betydning for fx geometri mm.

Artiklen blev sidst opdateret 4 december 2017

Har du stadigvæk spørgsmål? Vi er klar til at hjælpe!

Kontakt os