Fejlsøgning: Revit

I denne artikel har vi samlet de mest almindelige spørgsmål vedr. vores Revit addin. Har du andre spørgsmål, så sig endelig til.

Oplever du problemer med at forbinde til BIM Shark igennem Revit pluginnet, kan det skyldes, at en eller flere firewalls blokerer trafikken.

Det kan både være en firewall på din computer (software firewall) eller netværksfirewall, der er installeret i virksomhedens IT infrastruktur.

Har du ikke selv mulighed for at tillade programmer/trafik i din firewall, kan du videre følgende information til jeres IT-afdeling:

• BIM Shark sender trafik på port 80 og 443 til og fra Revit. Trafik på disse porte bør tillades i firewallen.
  • Serverens adresse er “app.bimshark.com“. Hvis det kun er muligt at tillade trafik til specifikke adresser, bør denne adresse tillades.
  • User-agent på forespørgsler er lige nu “RestSharp/104.4.0.0“.

Kan jeres IT ikke afhjælpe problemet, er I velkomne til at kontakte os.

Hvis du oplever at dine mængder fra Revit ikke bliver synkroniseret tilbage kan det skyldes følgende:

• Synkroninsering af mængder mangler at blive slået til under “Settings”. Her skal der sættes flueben ved “Quantities?”.
  • Har endnu ikke trykket på “Sync now”. Det er først i dette tilfælde at udvekslingen imellem Revit og BIM Shark sker.
  • Opmålingsregel på bygningsdelen i BIM Shark projektet er ikke angivet. Derved ved addin’et ikke hvilken værdi, som skal indsættes i BIM Shark.

Hvis du får en fejl når du prøver at synkronisere, skyldes det oftest opgradering af Revit-model fra fx version 2017 til 2018. I dette tilfælde kan du prøve nedenstående for at afhjælpe problemet:

1. Slette alle projektparametre som starter med “BS”.
  2. Gå ind i Settings i BIM Shark addin’et, log ind igen og vælg projektet.

I nogle tilfælde kan Windows finde på at advare dig om, at den ikke kender programmet. I dette tilfælde skal du trykke på “Flere oplysninger” for at få vist “Kør alligevel” knappen. Når du trykker på denne vil selve installationen begynde.

Installeren er signeret og sikker.

Hvis du får fejlen ‘Failed to initialize the add-in BIMSharkRevitTools because the assembly … does not exist.’, når du åbner Revit, så skyldes det, at Revit ikke kan læse add-ins, der er installeret i en mappe, der indeholder specialtegn.

Fx under ‘C:\Users\Jørgen Ågesen\AppData\Roaming\BIMShark’.

Løs problemet ved at

1. Afinstallere add-in’et fra “Programmer”.
  2. Installer igen, men denne gang installer add-in’et i roden af C: drevet, som vist her:

I nogle tilfælde kan Windows finde på at advare dig om, at den ikke kender programmet. I dette tilfælde skal du trykke på “Flere oplysninger” for at få vist “Kør alligevel” knappen. Når du trykker på denne vil selve installationen begynde.

Installeren er signeret og sikker.

Artiklen blev sidst opdateret 20 marts 2019