Hvordan understøtter vi CCS og BIM7AA

BIM Sharks Revit addin bruger som udgangspunkt egne parametre, men for bl.a. CCS har Molio oprette en shared parameter fil. Filen indeholder i alle de parametre CCS indeholder i sin helhed. Mange har ikke behov for at anvende dem alle, men filen sikre at man har de samme parameter på tværs at Revit-modeller. Det gør samarbejde mellem to virksomheder der anvender Revit nemmere.

BIM Shark understøtter følgende parameter automatisk, såfremt parametrene er oprettet i modellen og "Save classification code to CCS parameter?" er slået til i settings.
Paramenterne benyttet til CCS kan finde i mappen hvor BIM Shark er installeret eller på linket nedenfor.

Kom godt i gang:

CCS

Vedlagte filer:
CCS_Shared_Parameters_R2.txt - Filen skal anvende til at oprette CCS parametre i Revit.
CCS_in_Revit_to_IFC.txt - Filen anvendes til at eksporte CCS korrekt til IFC.

For Typer:
CCSTypeID: CCSTypeID_Type
CCSTypeName: CCSTypeName_Type
CCSTopnode: CCSTopnode_Type
CCSClassName: CCSClassName_Type
CCSClassCode: CCSClassCode_Type

For instanser:

CCSTypeID: CCSTypeID
CCSTypeName: CCSTypeName
CCSTopnode: CCSTopnode
CCSClassName: CCSClassName_Type
CCSClassCode: CCSClassCode_Type
CCSSingleLevelID: CCSSingleLevelID (unikt id på tværs af modeller)

Links:
Molios CCS Shared Parameter Fil:
https://anvisninger.molio.dk/Gratis-vaerktojer/CCS%20Egenskaber/CCS_SP_and_Pset_Files
CCS Property Set Fil til Revit:
https://anvisninger.molio.dk/Gratis-vaerktojer/CCS%20Egenskaber/CCS%20Property%20Set-fil%20til%20Revit
Molios IFC-Eksport Guide:
https://anvisninger.molio.dk/Gratis-vaerktojer/buildingSMART/IFC_Eksport_Guide_DK_R3
NB. Model kan hente på Molios basecamp.

BIM7AA

For BIM7AA har vi i BIM Shark valgt ikke at oprettet særlige parameter eller indstillinger under sættings. Dette skyldes, at BIM7AA grupper primært fokusere udveksling via IFC.
Ved udveksling at IFC er det ikke vigtig at to firma bruger en fælles shared parameter fil, eller på anden vis navngiver deres parameter ens. En mapping file også kaldet en p-set fil kan oprettes til formålet.
Filen gør det muligt at bruge egene parameter fra Revit og fælles parametre i IFC filen.

Til opsætning at en p-set fil anbefales der læse Molios IFC-guide.
Links
BIM7AA, vejledning til egenskaber:
http://www.bim7aa.dk/BIM7AA_Egenskaber.html
Molios IFC-Eksport Guide. p-sets:
https://anvisninger.molio.dk/gratis-vaerktojer/buildingsmart/ifc_eksport_guide_dk_r3/eksport_af_egenskabsdata