Redigering af bygningsdel

Det er nemt og hurtigt at oprette bygningsdele i NBS Nordic. Skulle det blive nødvendig at rette på en bygningsdel, så er det heldigvis også super nemt og hurtigt at gøre.

1
Først skal du finde den bygningsdel du ønsker at redigere og klikke på den lille blyant:

2
I vinduet kan du nu redigere i stamdata for den pågældende bygningsdel:

Manuel mængde:
Det er først når man redigerer en bygningsdel af feltet Manuel mængde kommer til syne. I dette felt kan du enten selv skrive en manuel mængde som fx "150". Enheden bestemmes ud fra valget i Opmålingsenhed. Det er også muligt at tilføje simple formler som fx " (150-25)*1,2" eller mængder fra tilknyttet BIM-model via [bim-model] koden.

Bemærk: Hvis du ændrer klassifikationskoden vil der ske følgende: 1) Den nu værende bygningsdel sættes til Udgået 2) Der oprettes en kopi af bygningsdelen med den nye klasse og løbenr.
Dette gøres for at bevare historikken. Du kan også vælge at slette den udgået bygningsdel.

3
 Til sidst trykkes på knappen " Gem ændringer".

Redigering af flere bygningsdele på samme tid

For at redigere flere bygningsdele (deres egenskaber) på samme tid, skal du sætte flueben i bygningsdelsoversigten udfor de bygningsdele du vil redigere:

Dernæst trykkes på knappen Rediger valgte bygningsdele:

Det er kun felter som de valgte bygningsdele deler/har til fælles, som vil kunne redigeres.
Har felterne forskellige værdier, vil dette være anført med <Forskellige værdier>. Hvis du ikke ændrer eller overskriver disse felter, så vil den oprindelige værdi blive bevaret.