Opret klassifikation fra Keynote fil

I NBS Nordic har vi  oprettet de mest gængse klassifikationssystemer, som du kan bruge direkte i dine egne projekter. Bl.a. kan du vælge at bruge CCS, BIM7AA, SfB og forvaltningsklassifikation. Skulle der alligevel være et klassifikationssystem, som ikke findes, har du mulighed for at oprette dit eget. Der er flere måder hvorpå dette kan gøres og i denne guide vil vi beskrive metoden via indlæsning af din egen Revit Keynote-fil.

4 nemme trin til at komme godt i gang:

1. trin - Hvad er en keynote fil?

Mange Revit brugere kender til Keynotes og mange bruger dem til at "klassificere" objekter i Revit. Keynote er et type parameter i Revit og består af en tekst (keynote description) og en værdi (keynote).  Det er muligt manuelt at skrive aller vælge en værdig i keynote udfra en præfabrikeret tekstfil. Teksten brugs af Revit til at lave et opslag hvor Revit finder den specificeret værdi og værdien beskrivelse. Revit holder øje med om keynote-filen ændres og indlæser den hver gang den ændres.

Mange arkitekter er glade for at keynote filer, fordi Revit kan lave hvad der kaldes en Keynote Legened (signaturforklaring). Når signaturforklaringen placeres ved siden af et view, vil den holde øje med hvilke objekter der er har fået et "keynote-tag". Dette gør at signaturforklaringen kun indeholder informationer over taggede objekter.

Læs evt. Autodesks vejledning om Keynote hér.

2. trin - Oprettelse af klassifikation fra keynote fil

Har du en keynote-fil, som du gerne vil brug som klassifikationssystem, kan du nemt importere den i NBS Nordic. Det eneste vi kræver er, at værdierne i keynote-filen er unikke.

Du kan oprettet din egen klassifikation ud fra en keynote-fil, ved at klikke på "Opret fra Keynote" under fanebladet "Klassifikationssystemer" i dit virksomhedsbibliotek:

I dialogboksen skal du indtaste et navn for klassifikationen, samt indsætte indholdet af din keynote-fil. Tryk på "Opret klassifikationssystem" og dit nye klassifikationssystem vil være oprettet.

Du kan nu finde den under virksomhedsbiblioteket og kan vælges når du opretter et nyt projekt.