Sync Schedule fra Revit

Ved "Sync Schedule" (Synkronisering af skemaer) kan du overføre alle typer skemaer fra Revit til dit BIM Shark projekt. Data kan dernæst indsættes i dokumenter som bl.a. tegningslister og dørskemaer, så der er sammenhæng mellem dine dokumenter og din (BIM)model.

3 nemme trin til at komme godt i gang:

1. trin - Opsætning af skema

Unik første kolonne

Det er vigtigt, at værdierne i den første kolonne er unikke, da det i BIM Shark bruges til at adskille de forskellige rækker fra hinanden. Vi anbefaler, at du bruger  Family and Type ,  BS Classificationcode eller BIM Shark Tag til det unikke felt.

Navngivning af skemaet

For at kunne eksportere skemaet, skal navnet starte med BIMShark. Dermed kan du nemt skelne mellem ”normale” skemaer, som ikke behøver at blive sendt til BIM Shark, og hvilke der automatisk bliver delt med dit BIM Shark projekt.

2. trin - Synkronisering af skemaer fra Revit

Der er to måder at sende skemaer på; manuel og automatisk. Læs om de to forskelle nedenfor.

Manuel synkronisering

Hvis man ønsker selv at styre hvornår man vil synkronisere sine skemaer, så kan denne metode benyttes:

1
Åbn det skema/schedule I Revit som du ønsker at synkronisere med BIM Shark. Vær sikker på at det er opsat som beskrevet længere oppe.
3
Tryk på  Sync Schedule, som evt. ligger under Link To Documents menuen:

4
Efter succes-beskeden kan du nu gå til dit BIM Shark projekt og under Modeldata kan du se skemaet.
Automatisk synkronisering
1
Under Settings (indstillinger) sættes flueben i Export Schedules?:

Når der bliver trykket på  Sync Now, vil alle skemaer som starter med BIMShark (bemærk forskel i store og små bogstaver) blive synkroniseret med dit BIM Shark projekt:

3. trin - Brug din data i dokumenter

Gå til denne artikel for at se hvordan du indsætter værdier fra dataudtræk i dokumenter.