Kom godt i gang med dokumentmodulet

For at få dig bedst muligt i gang, har vi sammensat denne artikel, som vil guide dig igennem de trin du typisk skal igennem for at få oprettet dit første dokument, sammenkæde med en bygningsdel, udgive samt hente det som en pdf.

4 nemme trin til at komme godt i gang:

1. trin - Oprettelse af dokument

Et dokument kan også startes fra en skabelon, så du kan lave dine færdige dokumenter hurtigere. Vi skal dog lige "kravle før vi kan gå". Derfor starter vi her med at oprette et dokument fra bunden:

1
For at oprette et nyt dokument i dit projekt skal du starte med at gå til Dokument-modulet under dit projekt:

2
Her trykkes på knappen Opret nyt dokument:

3
For at oprette dit første afsnit i dokumentet kan du trykke på + ikonet og vælge Indsæt nyt afsnit.
Du kan også trykke på [TAB]-tasten for hurtigt at oprette et nyt afsnit under det pågældende afsnit:

4

Nu er det blot at tilføje det indhold i dit afsnit som du ønsker. Øverst oppe i tekst-editoren er der en lang række formateringsværktøjer:

2. trin - Indsæt bygningsdelsbeskrivelse

Vi har nu oprettet et dokument med afsnit, men i mange tilfælde ønsker man også at tilføje bygningsdelsbeskrivelser fra biblioteket. Dette gøres ved at følge disse få trin:

1

Ude i højre side trykkes på knappen Indsæt bygningsdelsbeskrivelser:

2

Nu foldes et nyt panel ud, hvor alle tilgængelige bygningsdelsbeskrivelser fra biblioteket vises:

3

Når du har fundet den ønskede bygningsdelsbeskrivelse, trækker du den blot hen hvor du ønsker den indsat og slipper musen:

Bemærk: Første afsnit i den valgte bygningsdelsbeskrivelsen vil lægge sig på samme niveau, som afsnittet lige ovenover.

3. trin - Udgive dit kladdedokument

Vi har nu et færdigt dokument og ønsker at udgive det:

1
Gå til fanebladet Udgiv, og klik på Udgiv dokument i højre side:
Der er to måder du kan udgive dit dokument på. Her vælger vi "Via URL (Hele dokumentet)".
3

Når BIM Shark er har genereret dit dokument, vil du se en dialog som dialogen nedenfor. Klik på  Vis udgivet dokument.

4

Siden med det udgivet dokument vil nu åbne og se ud i stil med billedet nedenfor:

Alle med URL'en til det udgivet dokument kan tilgå dokumentet - også selvom man ikke er bruger på BIM Shark.

4. trin - Hent pdf

Efter du har udgivet dit dokument, vil mange gerne gemme det som PDF. Det gennemgår vi her:

1

I det udgivet dokument klikkes på Download som PDF
Der kan gå op til et par minutter før dokumentet er klar til download som PDF.