Opsætning af automatisk synk.

BIM Sharks pakke til Dynamo er endnu ikke opdateret til NBS. Derfor virker nedestående ikke endnu, men det kommer snart!

Det er muligt at automatisere bl.a. "Synk Now" og "Sync Schedule", samt en række opgaver ved hjælp af et 3. parts program der hedder Revit Batch Processor. Revit Batch Processor kan åbne Revit, kører et Dynamo eller python script og lukke Revit igen. Hele processen kan sætte til at køre automatisk via Windows' Opgavestyring og er illustreret nedenfor:

Auto-sync flow

Med andre ord er der altså en hel del ting som skal opsættes og spille sammen før det virker, men følger du denne artikel punkt for punkt, burde du være hjulpet godt på vej.

I denne artikel

Krav

Før du begynder på de næste trin, er det vigtigt at du opfylder nedenstående krav:

• Virker kun på Windows styresystem
  • Revit skal være installeret og aktiveret på maskinen som skal køre den automatiske synkronisering - og må ikke være udgaverne LT eller viewer af Revit.
  • Nyeste version af NBS Nordic add-in (2.50.0 og frem) installeret og logget ind. Se denne artikel for yderligere vejledning.
  • Revit-modellen som man ønsker at synkronisere, skal have valgt et NBS Nordic projekt under "Settings".
  • NBS Nordics Dynamo-pakke installeret og tilgængelig i Dynamo. Se denne artikel for vejledning.

Tilpasse Dynamo script

1
Start med at hente Dynamo scriptet: SyncNow.dyn
I Chrome er det nemmest at højreklikke på linket og trykke "Gem link som...".
2
Når scriptet er åbnet i Dynamo, skulle det meget gerne ligne nedenstående:
Bemærk: Det er vigtigt at der ikke er fejlbeskeder eller lign. i nogle af noderne. Så kan det tyde på at NBS Nordic's Dynamo pakke ikke er installeret korrekt.

I noden File Path trykkes på "Browse..." for at lokalisere NBSNordicRevitTools.dll filen. Filen kan findes der hvor NBS Nordic´s Revit addin er installeret, og vil typisk være her:  %appdata%\NBSNordic\NBSNordicRevitTools\<versions nr.>.

3
Til sidst gemmes Dynamo scriptet igen.

Alternativt kan scriptet køres, for at se om den vil køre synkroniseringen.

Revit Batch Processor (RBP)

Installation

Revit Batch Processor er et gratis program og kan hentes via linket her: https://github.com/bvn-architecture/RevitBatchProcessor. Den nemmeste måde at installere PRB på, er ved at hente installationsfilen (exe) og køre denne.

Hvis dit styresystem i Windows er sat til Dansk:

PBP vil som udgangpunkt kun kigge efter dialogbokse på engelsk, og derfor kan det være nødvendigt at ændre i én fil, hvis dit styresystem er sat til dansk.
Filen der skal rettes er placeret her: . <installationssti>\ RevitBatchProcessor\Scripts\revit_dialog_detection.py.
Her skal alle engelske ord skiftet ud med danske. Eksempelvis linje 51 fra  YES_BUTTON_TEXT = "Yes" til YES_BUTTON_TEXT = "Ja".

RBP kan køres med en simpel grafisk brugerflade eller via kommandoprompten. Under opsætningen benytter vi os af den grafiske brugerflade, vil senere vil programmet automatisk blive eksekveret via kommandoprompten.

å billedet nedenfor er brugergrænsfladen vist og de vigtigste indstillinger er markeret med tal - og yderligere forklaret under billedet.

Opsætning

1
Start med at vælge hvilket script, som der ønskes at køre. I dette tilfælde skal det tidligere tilrettet Dynamo script vælges.
2
I dette felt skal udpeges en txt-fil, som indeholder en liste over Revit-file(r), som skal åbnes.

Du kan fx lave listen Notepad, som vist nedenfor, og gemme filen.  Listen skal indeholde den fulde placering til filen og må kun indeholde en fil pr linje.

3
Hvis du ønsker at gemme dine ændringer, skal du vælge "Create New Local". Hvis du kun ønsker at eksportere, uden at gennem, så kan du vælge "Detache from Cental".
4
Denne knap eksporterer dine indstillinger til en .json fil. Denne fil skal senere bruges.
5
Her kan man afprøve din opsætningen og sikre sig at: Revit åbnes, modellen åbnes, synkroniseringen startes og Revit lukker ned når synkroniseringen er færdig.

Bemærk: Sker ovenstående ikke, er der fejl i din opsætning eller en af de andre forrige trin. Dette skal virke før du går videre til næste trin.

Opsætning af opgave i Windows opgavestyring

Nu, hvor vi har et script der virker, og kan få Revit og Dynamo til at køre uden fejl, kan vi tage næste skridt og gøre opgaven automatisk:

1

Start med at åbne fx Notepad. I Notepad skal du kopiere følgende tekst ind: %LOCALAPPDATA%\RevitBatchProcessor\BatchRvt.exe --settings_file "BatchRvt.Settings.json"

BatchRvt.Settings.json i teksten ovenfor, skal rettes til den fulde sti til placeringen af settings-filen, som blev eksporteret i punkt 4.

Derefter skal filen gemmes som en bat-fil, eller ved at ændre filendelsen fra .txt til .bat, som illustreret nedenfor:

2
Du skulle nu gerne kunne dobbelt-klikke på din bat-fil, hvor efter den vil starte vores opgave.
3

Åbn Windows opgavestyring ved at skrive:  taskschd i Windows Start

4
Klik på Opret basisopgave og følg guiden.
I feltet Program/script vælges .bat-filen, som blev oprettet i punkt 1.

5
Fuldfør guiden.
6
Du har nu oprettet en opgave, som vil kører automatisk. Du kan teste at alt fungere, ved at finde din opgave og trykke kør.